Zatvori
PoslovniPuls
26/08/2022

Osnivač društvene mreže Twitter: Nisam ga trebao pretvoriti u kompaniju!

Trakavica oko potencijalnog preuzimanja Twittera od strane Elona Muska - dobila je još jedan nastavak. Tako se sada javio osnivač i bivši izvršni direktor ove popularne društvene mreže, Jack Dorsey, koji je istaknuo kako je njegovo najveće željenje činjenica da je Twitter postao registrirana kompanija.

"Twitterom je trebao upravljati 'protokol', a ne neka druga kompanija ili država", objasnio je Dorsey.

Ovo nije prvi put da Dorsey javno progovara svoje očito nezadovoljstvo načinom kako se upravlja Twitterom.

Podsjetimo, Twitter se trenutno nalazi usred žestoke pravne bitke.

S jedne strane milijarder Elon Musk pokušava se izvući iz svog 44 mlrd. dolara teškog preuzimanja ove društvene mreže, navodno jer je vodstvo kompanije prikrilo činjenicu o mnogobrojnim lažnim korisničkim računima, dok s druge strane Twitter želi Muska natjerati da "plati" za svoje odustajanje od preuzimanja.

Ovih dana glavna tema u američkim tehnološkim krugovima je svjedočenje visokopozicioniranog zviždača Peitera Zatka koji je optužio Twitter za prikrivanje svojih sigurnosnih manjkavosti pred američkim federalnim regulatorima.

Ukoliko iz nekog razloga Musk ipak dovrši preuzimanje Twittera, Dorsey će u zamjenu za svoje prostale dionice Twittera dobiti iznos od gotovo milijardu dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram