Zatvori
PoslovniPuls
14/01/2022

Osnivač Twittera razvija "otvoreni" sustav za rudarenje bitcoina

Kada je Jack Dorsey krajem prošle godine napustio mjesto izvršnog direktora društvene mreže Twitter koju je osnovao 2006. godine, odmah su krenule spekulacije kako će svoju novostečenu pozornost usmjeriti na razvoj blockchain i kripto tehnologija. Prvo je svojoj drugoj kompaniji pod kojom posluje sustav za plaćanje Square, glazbena mreža Tidal i mobilna aplikacija za slanje novca Cash App, promijenio ime u Block, a sada je i putem "svoje" društvene mreže najavio kako njegova kompanija razvija "otvoreni" sustav za rudanje kriptovalute Bitcoin.

"Želimo rudarenje učiniti distributivnijim i učinkovitijim na baš svaki način, od kupnje, postavljanja, održavanja, do rudarenja. Zainteresirani smo jer rudarenje nadilazi stvaranje novog bitcoina. Vidimo ga kao dugoročnu potrebu za budućnosti koja je potpuno decentralizirana i bez dopuštenja i limita", objavio je putem Twittera generalni manager Block-a za hardver, Thomas Templeton.

Templeton je spomenuo kako postoji cijeli niz bolnih točaka i tehničkih izazova u tzv. "rudarskoj zajednici" s kojima se Block želih uhvatiti u koštac, uključujući dostupnost opreme za rudarenje, visoku cijenu, pouzdanost i potrošnju energije.

"Većini ljudi teško je pronaći opremu za rudarenje, a ako je uspijete pronaći, skupa je i s nepredvidljivom isporukom. Mi to želimo promijeniti na način da svatko, bilo gdje, može lako kupiti rudarsku opremu. Želimo izgraditi nešto što jednostavno funkcionira", napisao je Templeton.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram