Zatvori
PoslovniPuls
30/11/2021

Osnivač Twittera napušta kompaniju! Slijedi li ulazak u svijet blockchaina?

Ono o čemu se šuškalo proteklih dana - dobilo je svoju službenu potvrdu. Jack Dorsey, osnivač popularne društvene mreže Twitter, koja ima više od 300 milijuna aktivnih dnevnih korisnika, napušta mjesto izvršnog direktora kompanije gdje će ga zamijeniti dosadašnji tehnološki direktor Parag Agrawal. Dorsey će ostati dio Twitterovog odbora direktora dok mu ne istekne mandat iduće godine, objavljeno je iz Twittera.

"Odlučio sam napustiti Twitter jer vjerujem kako je tvrtka spremna krenuti dalje od svojih osnivača. Moje povjerenje u Paraga kao Twitterovog CEO-a je duboko. Njegov rad u proteklih 10 godina bio je transformacijski. Duboko sam zahvalan na njegovim vještinama, srcu i duši. Došlo je vrijeme da vodi kompaniju", rekao je Dorsey koji zasad ostaje na mjestu izvršnog direktora svoje druge, payments, kompanije - Square.

Iako Dorsey nije otkrio svoje post-Twitter planove, već se spekulira kako će se okrenuti dugogodišnjem hobiju o kojem je često govorio - blockchain tehnologiji i kriptovalutama.

"Da nisam u Squareu ili Twitteru, radio bih na Bitcoinu", rekao je Dorsey na konferenciji o kriptovalutama u Miamiju u lipnju.

Mnogi pretpostavljaju kako će se Dorseyjevo djelovanje na području blockchain tehnologija odvijati kroz Square, koji je već ranije najavio lansiranje vlastitog kripto-novčanika, a korisnicima Square Cash aplikacije omogućena je kupovina kriptovaluta.

Foto: Jack Dorsey / Twitter

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram