Zatvori
PoslovniPuls
16/01/2022

Netflix podigao cijene mjesečne pretplate u SAD-u i Kanadi

Najpopularniji video streaming servis Netflix najavio je povećanje cijena mjesečnih pretplatničkih paketa u Sjevernoj Americi (SAD & Kanada). U priopćenju, Netflix navodi kako povećanje dolazi zbog rastuće potrebe za produciranjem kvalitetnijeg sadržaja u sve kompetitivnijem svijetu online streaminga.

Standardni paket u SAD-u tako će odsad koštati 15,49 dolara, umjesto dosadašnjih 13,99 dolara, dok će u Kanadi standardni plan će stajati 16,49, umjesto 14,99 kanadskih dolara. Povećane su cijene i premium pretplatničkih paketa.

"Shvaćamo kako potrošači danas imaju više izbora za zabavu nego ikad prije i predani smo pružanju još boljeg iskustva našim članovima", rekao je glasnogovornik Netflixa. "Ažuriramo cijene kako bismo i dalje mogli nuditi široku paletu kvalitetnih opcija za zabavu. Kao i uvijek nudimo niz planova kako bi članovi mogli odabrati cijenu koja (najbolje) odgovara njihovom budžetu", stoji u objavi iz Netflixa. Najveća svjetska streaming platforma suočava se s najezdom konkurentskih streaming servisa poput onih Disneyja, AT&T-a, WarnerMedia-e, Amazona i Applea.

Netflix je prošle godine objavio kako na produkciju originalnog sadržaja planira potrošiti 17 mlrd. dolara u 2021. godini, a za 2022. godinu još uvijek nije objavio slične projekcije.

Sjevernoamerički kontinent čini najveći dio Netflixove baze korisnika, ali i prihoda. U posljednjim, javno objavljenim podacima iz rujna 2021. godine, otkriveno je kako Netflix na tom području ima 74 milijuna korisnika koji su u trećem kvartalu prošle godine na Netflix-ove usluge potrošili 3,3 mlrd. dolara.

A kako stvari stoje - čini se kako je samo pitanje vremena kada će Netflix podignuti cijene pretplate i za europska tržišta, pa tako i ono hrvatsko.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram