Zatvori
PoslovniPuls
12/01/2022

Google omogućio Transit uslugu za riječki javni prijevoz

U suradnji KD Autotroleja i riječke tvrtke Exevio na Google kartama omogućen je Google Transit – usluga planiranja putovanja javnim prijevozom – i za autobuse Autotroleja, objavili su iz Grada Rijeke.

Google Transit je usluga koja na Google kartama omogućava korisniku jasan prikaz putovanja do željene destinacije, to jest navodi vrijeme polaska javnog prijevoznog sredstva te sve stanice od polazne točke do odredišta. Na taj se način korisnika dovodi do najbliže stanice polaska autobusa te mu se pomaže pratiti put od stanice do stanice.

Kako bi se ovakva usluga uspjela realizirati Autotrolej je ustupio pristup sveobuhvatnoj bazi podataka o svim rutama, voznom redu i ostalim nužnim podacima. Nakon uspješne suradnje s Googleom na pripremi i obradi podataka o linijama, Rijeka je dobila Google Transit opciju i za autobuse.

Od sada građani i svi posjetitelji Rijeke prilikom pretraživanja lokacija na Google karti imaju dostupan prikaz kako do odredišta doći autobusom.

Navedena će usluga još više doprinijeti poboljšanju dostupnosti putnicima Autotroleja iz razloga što Google Transit uz prikazivanje jasne rute autobusa, preostalo vrijeme do njegova dolaska te sve usputne stanice, povezuje korisnika i s mrežnom stranicom Autotroleja koja nudi još detaljnije informacije u uslugama i cijenama, objavljeno je.

Autotrolej kao inicijator projekta, uz Exevio, planira omogućiti Google Transit korisnicima praćenje kretanja javnog prijevoza u realnom vremenu s preciznom projekcijom dolazaka autobusa.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram