Zatvori
PoslovniPuls
10/01/2022

Proizvođač nekoć popularnog "FarmVille-a" prodan izdavaču GTA serijala

Zynga, tvrtka koja je svojevremeno "palila i žarila" na Facebooku, s popularnim casual igrama poput FarmVille i CityVille, a koje su u međuvremenu nastavile razvoj u obliku mobilnih igara, naći će se u rukama kompanije Take-Two, najpoznatije po popularnoj Grand Theft Auto (GTA) franšizi.

Take-Two Interactive tako je za Zyngu spreman platiti 12,7 mlrd. dolara u gotovini i dionicama, odnosno 64 posto više u odnosu na trenutnu tržišnu cijenu budući je Zynga izlistana na burzi.

"Ova strateška kombinacija spaja naše najbolje konzolaške i PC franšize s vodećom platformom za mobilno izdavaštvo koja ima bogatu povijest inovacija i kreativnosti", rekao je izvršni direktor Take-Two-a, Strauss Zelnick u priopćenju za javnost. Zelnick očekuje kako će preuzimanje Zynge donijeti zajedničke uštede od 100 milijuna dolara u iduće dvije godine, a otvorit će se i prostor za najmanje 500 milijuna dolara njovih prihoda.

Zynga je nesumnjivo veliki financijski i operativni zalogaj i za Take Two, koji ima tržišnu kapitalizaciju od 18,9 milijardi dolara, uz godišnje prihode od 3,37 milijardi dolara, a vlasnik je 2K i Rockstar Games izdavačkih studija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram