Zatvori
PoslovniPuls
10/01/2022

Nakon 40 godina Izrael će dobiti novu banku i to onu digitalnu

Nakon 43 godine, Izrael će dobiti novu privatnu banku i to onu koja je u potpunosti digitalna. One Zero Digital Bank naziv je nove izraelske digitalne banke koja je dobila konačno zeleno svjetlo za pokretanje od strane tamošnjih financijskih regulatora.

Iza One Zero digitalne banke stoji iskusni poduzetnik Amnon Shashua, suosnivač Mobileye-ja, tehnološke kompanije za autonomnu vožnju, koju je Intel preuzeo još 2017. godine.

"Nakon 43 godine, nova banka se osniva u Izraelu, a ovo je još jedna dobra vijest za konkurenciju i inovacije u bankarskoj i financijskoj industriji", rekao je guverner izraelske središnje banke, Amir Yaron.

"Nazvali smo se One Zero jer korisnicima želimo ponuditi stvarnu i sveobuhvatnu alternativu na bankarskom tržištu. Trijumfirali smo nad izgubljenim vremenom i dostupnosti, nad složenosti i glavoboljom upravlja novcem, nad birokracijom i svim što nam toliko smeta", piše u ambicioznim najavama iz One Zero-a.

Prošlog mjeseca ova izraelska banka objavila je uspješan dovršetak prve runde prikupljanja kapitala - čak 120 milijuna dolara u One Zero uložili su financijski ulagači iz Švicarske, Japana, ali i kineski tehnološki div Tencent.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram