Zatvori
PoslovniPuls
03/12/2021

Ingemark platforma omogućila modernizaciju usluga Sberbank Hrvatska

Ingemark, zagrebačka butique agencija za razvoj prilagođenog softvera, implementacijom svoje Integracijske platforme modernizirala je pristup informacijama i korištenje usluga Sberbank Hrvatska (Sberbank d.d.), što je banci omogućilo razvoj novih mobilnih i web aplikacija. Riječ je i o jednom od prvih agilno vođenih projekata u Sberbank Hrvatska.

Na nedavno održanoj konferenciji F2 - Future of Fintech, Milan Pleša, voditelj Ingemarkovog projektnog tima sudionicima je pojasnio koji su bili izazovi, kako je tekla implementacija i koje je benefite uvođenje ove platforme Sberbank ostvarila. Implementacijom Integracijske platforme smanjena je opterećenost Core Banking Sistema (CBS-a), a uvedena je i „Event Based“ arhitektura tako da sve funkcionira na razini događaja (primjerice jedne bankovne transakcije) pri čemu Integracijska platforma prima informaciju i distribuira je dalje na sve potrebne točke.

„Uvođenjem Integracijske platforme smanjilo se opterećenje centralnog bankovnog sustava te je povećana dostupnost sustava na 24/7. Uz sve navedeno, smanjena je i kompleksnost sustava za krajnje korisnike te se do sada komplicirane tehničke informacije „prevode“ na razumljiv jezik, i tako postaju jasne i poslovno korisne. Uz to je olakšano i ubrzano uvođenje novih usluga.“ pojasnio je Pleša.

"Sberbank je još 2018. krenula u veliki projekt modernizacije i digitalizacije poslovanja, a sve kako bi svojim klijentima osigurala inovativna rješenja s funkcionalnostima koje prate njihove potrebe. Kompetencije i znanje stručnjaka iz Ingemarka uveliko su pridonijeli realizaciji ovog velikog i kompleksnog projekta. Vjerujem da ćemo i dalje uspješno surađivati i na budućim projektima." izjavio je Toni Glavinić, direktor Informatike u Sberbank d.d.

Strateški je cilj Sberbank digitalizirati svoje usluge i procese kako bi klijentima omogućila što jednostavnije poslovanje s bankom i pružila što bolje korisničko iskustvo. Suradnja s Ingemarkom i integracija nove Platforme je omogućila brže odvijanje procesa, a podaci su sada na zahtjev (on demand) dostupni putem Web servisa te se dobivaju u realnom vremenu. Novim sustavom omogućeno je i horizontalno skaliranje tj. raspodjela prometa na određenom servisu (load balancing) gdje se u slučaju velikog opterećenja prema potrebi mogu povećati kapaciteti i suprotno, stoji u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram