Zatvori
PoslovniPuls
05/01/2022

Sony najavio ulazak na tržište električnih automobila

Japanski div Sony razmatra ulazak na tržište električnih automobila, zbog čega na proljeće planira otvoriti zasebnu poslovnu jedinicu koja će nositi naziv Sony Mobility, objavljeno je.

"S našim tehnologijama snimanja i senzora, cloud tehnologije, 5G i zabavnih tehnologija u kombinaciji s korištenjem sadržajem, vjerujemo da je Sony dobro pozicioniran kao kreativna tvrtka za zabavu koja redefinira mobilnost", rekao je predsjednik Sonyja Kenichiro Yoshida na konferenciji za novinare uoči CES-a.

Sony je predstavio i konceptno SUV električno vozilo, pod nazivom VISION-S 02, koje se oslanja na više od godinu dana staru platformu VISION-S 01, koja se još od kraja pretprošle godine u formi sportskog coupea testira na europskim prometnicama.

Tržište je, čini se, pozitivno reagiralo na Sonyjeve najave i dionice tog japanskog konglomerata zabilježile su skok vrijednosti od 4,2 posto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram