Zatvori
PoslovniPuls
29/12/2021

Kineski vlasnik Volva proizvodit će robotaksije za Googleovu matičnu kompaniju

Iz kineskog Geely Holdinga najavili su kako će njihova premium električni brend, Zeekr, proizvoditi električna vozila za Waymo, samovozeću poslovnu jedinicu Alphabet-a, Googleove matične kompanije.

Vozila će biti dizajnirana i razvijena u Zeekrovom pogonu u Švedskoj, a kasnije integrirana s Waymovom samovozećom tehnologijom, poručio je Geely u utorak. Podsjetimo, Geely je još 2010. godine kupio većinski paket dionica švedskog Volva.

Iz Waymo-a su izjavili kako će robotaksiji izaći na američke ceste "u godinama koje dolaze".

Konceptualne slike koje je Waymo objavio u utorak pokazuju prostrani monovolumen sa sjedištima za oko pet putnika i kliznim vratima sa svake strane, bez predviđenog prostora za vozača.

Waymo je prva i jedina taxi služba bez vozača u Sjedinjenim Državama, čije je (eksperimentalne) usluge dosad koristilo nekoliko tisuća ljudi.

Američki mediji pišu kako će Waymo uz pomoć Zeekr-a ubrzati realizaciju svojih robotaksi ambicija na tržištu SAD-a, dok će se Geelyju olakšati ulazak na amaričko tržište automobila.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram