Zatvori
PoslovniPuls
28/12/2021

Goodyear lansirao posebne gume za električne automobile koje će ih učiniti još tišima

Goodyear je najavio lansiranje novih guma, posebno dizajniranih za električne automobile.

Potreba za većom učinkovitošću natjerala je dobavljače da svoj fokus usmjere na razvoj komponenti za električne automobile koje nemaju veze s električnim pogonskim sklopovima.

Na primjer, nekoliko proizvođača guma razvija gume posebno za električne automobile.

Električni automobili imaju posebne zahtjeve za gumama jer su često teži u odnosu na automobile s motorima na unutarnje izgaranje, a prisutan je i veći fokus na domet i učinkovitost što je proizvođače guma navelo da ponovno preispitaju ravnotežu između prianjanja, upravljanja i učinkovitosti.

Goodyear je tako nedavno najavi0 lansiranje ElectricDrive GT gume prilagođene sjevernoameričkom tržištu električnih vozila.

"Proizvodi koji predviđaju potrebu za mobilnošću potrošača nalaze se u fokusu Goodyeara. Električna vozila predstavljaju vrlo specifičan skup zahtjeva za opterećenje, okretni moment, buku, domet, otpor kotrljanja i ukupne performanse. Ponosni smo što možemo isporučiti vodeće tehnologije koje će služiti razvoju EV krajolika", izjavio je Dan Reese, potpredsjednik razvoja proizvoda za Goodyear Americas.

Jedna od karakteristika Goodyearovih ElectricDrive GT guma bit će i svojevrsna zvučna barijera koja će električne automobile učiniti još više tišima i nečujnima

Goodyearove gume za električne automobile bit će dostupne od 2022. godine, a prvo će se pojaviti u veličinama koje su kompatibilne s Tesla modelima Y i 3, najpopularnijim električnim automobilima na američkom tržištu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram