Zatvori
PoslovniPuls
27/12/2021

Dacia ukrala krunu Peugeotu i Renaultu i postala najprodavaniji brend automobila u Francuskoj

Renaultova Dacia nastavlja nizati sjajne prodajne uspjehe i rekorde. Tako je po prvi put u Francuskoj, Dacia postala najprodavanija marka automobila, ispred Peugeota i Renaulta.

Prema podacima Autowaysa, s 99.698 registracija, Dacia ima tržišni udio od 14,5% u maloprodaji na francuskom tržištu. To je povećanje za Daciu od čak 27% i time je taj brend automobila došao ispred Renaulta i Peugeota, koji imaju tržišni udjel od 13,3 odnosno 12,7%.

Ovaj Daciin rezultat pravi je podvig kada se uzme u obzir činjenica da je ponuda Daciae puno skromnija u usporedbi s drugim autoproizvođačima, sa samo jednim malim električnim gradskim automobilom, svestranim gradskim automobilom, kompaktnim SUV-om i jednim monovolumenom.

Dacia je do vrha prodaje došla ponajviše zahvaljujući modelu Sandero koji je isporučen u 67.638 primjeraka. Kakav je to uspjeh pokazuje pogled na drugoplasirani Peugeot 208 koji je prodan u samo 35.071 primjeraka.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram