Zatvori
Muzej iluzija
Foto: ARHIVA
PoslovniPuls
16/12/2021

"Muzej iluzija" otvorio svoja vrata u Budimpešti, Milanu i Tel Avivu

U posljednjih nekoliko mjeseci Muzej iluzija otvorio je svoja vrata na novim atraktivnim lokacijama u svijetu – Budimpešti, Milanu i Tel Avivu. Ovi gradovi tako se pridružuju impozantnoj listi od 35 svjetskih gradova kao što su New York, Chicago, Dallas, Orlando, Šangaj, Dubai, Pariz, New Delhi, Atena, Kairo, Beč, Madrid, Stuttgart, Beograd, Kuala Lumpur, Dubai i mnogih drugih u kojima možete posjetiti Muzej iluzija. Tako se ova hrvatska franšiza proširila u 22 zemlje na čak četiri kontinenta.

U posljednjih nekoliko mjeseci Muzej iluzija otvorio je svoja vrata na novim atraktivnim lokacijama u svijetu – Budimpešti, Milanu i Tel Avivu.

Ovi gradovi tako se pridružuju impozantnoj listi od 35 svjetskih gradova kao što su New York, Chicago, Dallas, Orlando, Šangaj, Dubai, Pariz, New Delhi, Atena, Kairo, Beč, Madrid, Stuttgart, Beograd, Kuala Lumpur, Dubai i mnogih drugih u kojima se može posjetiti Muzej iluzija. Tako se ova hrvatska franšiza i turistički izvozni proizvod proširila u 22 zemlje na čak četiri kontinenta.

Jedan od najvećih Muzeja iluzija u Europi otvorio je svoja vrata u samom srcu Budimpešte. S osam tematskih soba, desecima instalacija, jedinstvenim hologramima, Vortex tunelom, jedinstvenim igrama za razvoj logike i mnogim drugim iluzijama, posjetitelji najnovijeg muzeja u glavnom gradu Mađarske mogu naučiti i iskusiti kako rade ljudska percepcija i mozak.

Nevjerojatna poduzetnička priča iz zagrebačke Ilice obišla je cijeli svijet, a sada sve velike svjetske metropole žele imati po jedan primjerak Muzeja Iluzija. Tako su nedavno otvoreni muzeji u Milanu i Tel Avivu.

Milano je tako postao 34. grad na svijetu s ovakvim interaktivnim muzejom, a muzejska zbirka sastoji se od više od 70 atrakcija koje pokrivaju prirodoslovlje, matematiku, biologiju i psihologiju. Muzejom u Tel Avivu, Izrael je tako dobio muzej koji će raditi sedam dana u tjednu, a koji će svake sezone mijenjati postav, tj. nadopunjavati ga novim izlošcima.

Muzej iluzija jedna je od najbrže rastućih franšiza u svijetu. On je pravi muzej 21. stoljeća, koji istovremeno zabavlja, fascinira i izaziva vaša osjetila. Cijela priča krenula je iz Zagreba, od dvojice prijatelja i osnivača tvrtke Metamorfoza, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića.

Ove godina priča je dobila i nastavak u vidu promjene vlasničke strukture. Naime, Invera Equity Partners, društvo za upravljanje private equity fondovima finaliziralo je ulaganje u tvrtku Metarmofoza. Invera je tako stekla većinski udio u tvrtki i obvezala se povećati kapital tvrtke u iznosu od 3 milijuna eura. Cilj partnerstva je daljnje širenje u svijetu, putem franšize, ali i putem poslovnog modela u kojem bi Metamorfoza otvarala i upravljala muzejima u svim većim gradovima diljem svijeta. Glavno sjedište tvrtke je i dalje u Zagrebu. Tamo tim od 20-ak ljudi radi na daljnjem razvoju tvrtke, od dizajna, projektiranja i vođenja izgradnje novih muzeja, do razvoja novih eksponata i daljnjeg širenja koncepta Muzeja Iluzija.

"Iz našeg cilja da Zagrebu pružimo mjesto koje objedinjuje zabavu i edukaciju, stvorila se ideja koja je osvojila svijet. Postali smo najveći lanac privatnih muzeja u svijetu i ovo je priča koja ima ozbiljnu budućnost. Smatramo da je tako koncept “edutainment” napokon dobio pozornost koju i zaslužuje, jer je svima najlakše učiti i usvajati nove informacije kada se dobro zabavljamo. Otvaranjem muzeja u Budimpešti, Milanu i Tel Avivu ovaj popis gradova se samo još više širi, što nas čini nevjerojatno sretnima", izjavili su osnivači Tomislav Pamuković i Roko Živković.

"Zadovoljstvo nam je ulagati u ovakav koncept koji je već sada ostavio velik trag na globalnoj razini, a vjerujemo kako ga čeka još svjetlija budućnost. Iako je tvrtka relativno mlada, njihov sjajan i inovativan koncept ‘edutainment’ ima sjajnu budućnost i sigurni smo da će se razvijati sve više i više. Veselimo se budućim projektima", izjavio je iz Slaven Kordić iz Invera Equity Partners.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram