Zatvori
PoslovniPuls
10/12/2021

HAC na pojedinim naplatnim postajama testira isključivo bezgotovinsko i ENC plaćanje

Od nedjelje, 12. prosinca 2021., na pojedinim naplatnim postajama na autocestama u vremenu od 22:00h do 6:00h bit će moguće koristiti jedino ENC uređaj ili bankovnu karticu. Naplatne postaje koje su uključene u projekt testiranja ENC i BANK CARD ONLY su uz Vučevicu i Blato na Cetini, Ravča, Vučevica, Vrpolje, Perušić, Breznički Hum i Spačva.

Naplatne postaje namijenjene isključivo za bezgotovinska sredstva plaćanja bit će daljinski nadzirane iz Kontrolnog centra, a osigurana je audio i video komunikacija s korisnicima i radnicima Kontrolnog centra. Svi korisnici koji koriste ove naplatne postaje bit će pravovremeno obaviješteni putem prometne signalizacije na autocesti, dok su stalni korisnici već obaviješteni putem obavijesti i letaka. HAC je putem besplatnog info telefona 0800 0422 osigurao stalnu podršku na ENC ONLY naplatnim mjestima što uključuje i mogućnost daljinskog podizanja rampe u slučajevima hitnih i izvanrednih situacija, navodi se u objavi.

Podsjećamo da je prije dvije godine uveden Pilot projekt ENC ONLY na naplatnoj postaji Vučevica na A1. S obzirom na to da se projekt pokazao uspješnim, te da su korisnici prihvatili plaćanje ENC-om ili bankovnom karticom, odlučeno je nastaviti s ovim projektom na više niskofrekventnih naplatnih postaja. Projekt je prijelazno rješenje do uvođenja novog sustava naplate cestarine koji će se bazirati na beskontaktnoj naplati. Cilj je uz smanjenje troškova poslovanja ujedno potaknuti i korištenje ENC uređaja, te osvijestiti korisnike da ENC-om ostvaruju značajan popust na cestarinu od minimalno 21,74%, poručuju iz HAC-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram