Zatvori
PoslovniPuls
09/12/2021

Potrošnja na digitalno oglašavanje u zemljama EU-a približuje se brojci od 70 mlrd. dolara

Ovog tjedna održano je prvo izdanje Digital Summita u organizaciji Nielsena Hrvatska kojem su prisustvovali istaknuti medijski i marketinški lideri u Hrvatskoj. Globalni istraživački „igrač“ je na prvom izdanju Digital Summita okupljenim sudionicima omogućio jedinstven uvid u uspješne prakse razvijenih digitalnih tržišta, među kojima se nalaze primjeri Francuske i Poljske.

„Marketinška industrija u Hrvatskoj žudi za standardizacijom digitalnog medijskog prostora, čemu mogu svjedočiti i neke inicijative u Hrvatskoj. Nielsenovi digitalni alati predstavljaju put upravo ka tome – omogućuju pregled svih objavljenih oglasa, pomažu za efikasno planiranje, i analizu uloženih sredstava te mjere dosege digitalnih kampanja u metrici koja je usporediva sa mjerenjem dosega televizijskih kampanja i mnogo toga drugoga. Iako to jednom potrošaču, u ovome slučaju korisniku digitalnih platformi, nije ključno, oglašivačima je podatak tko, gdje i koliko puta je uočio oglas na svim platformama, itekako bitan“, rekla je izvršna direktorica Nielsena u Hrvatskoj Alida Žorž Miketek.

Jedan od ključnih govornika bila je Kateryna Edelshtein SVP, Cluster Leader East Europe, koja je zadužena za 11 tržišta Europe. Istaknula je da opisani alati omogućuju usporedbu lokalnog s globalnim tržištem, paralelno mjerenje dosega oglasnih kampanja na svim platformama, a na kraju i samu optimizaciju ulaganja u oglašavanje.

Rast oglašivačkog tržišta u digitalnom segmentu potkrepljuje i brojka od gotovo 70 milijardi dolara uloženih u oglase na digitalnim platformama na tržištima Europske unije. Zanimljiv je i podatak da u Hrvatskoj brojimo više od 45 tisuća influencera na poznatim društvenim mrežama. Upravo o tim i mnogim drugim praktičnim podatcima govorili su lideri Nielsena na Digital Summitu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram