Zatvori

Iz Ubisofta stiže najava o prvom ozbiljnom eksperimentu s blockchainom i NFT-ovima

Francuski izdavački div Ubisoft, najavio je prvu ozbiljniju implementaciju blockchain tehnologije u PC verziju svoje video igre "Ghost Recon Breakpoint".

Sve će se odvijati putem novolansirane platforme Ubisoft Quartz koja će ponuditi non-fungible tokene (NFT) pod nazivom Digits, a u naravi bit će to jedinstveni kozmetički i grafički dodaci za Ghost Recon Breakpoint koji, kako naglašava Ubisoft, neće imati baš nikakvog utjecaja na gameplay,ali vlasnicima može ponuditi brži napredak kroz igru.

Beta testiranje kreće već krajem tekućeg tjedna.

Iz Ubisofta objašnjavaju kako je svaki Digit jedinstven, moći će se provjeriti tko ga trenutno posjeduje jer će biti omogućena i prodaja istog van Ubisoftove platforme, a imat će i serijski broj, jasno vidljiv u samoj igri.

Ubisoft neće uzimati transakcijsku naknadu za prodaju Digitsa.

"Ubisoft Quartz prvi je građevinski blok u našoj ambicioznoj viziji za razvoj pravog metaverzuma", rekao je potpredsjednik Ubisoft Strategic Innovation Laba Nicolas Pouard.

Ubisoft je prvi veliki izdavač video igara koji se odlučio za iskorak u svijet blockchaina, a ako je suditi po posljednjim najavama, njegov put mogao bi slijediti i EA, izdavački div iza popularnih sportskih naslova kao što su FIFA i NBA.

I Epic Games nedavno je pokazao zeleno svjetlo blockchain igrama na svojoj online trgovini Epic Games Store.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram