Zatvori
PoslovniPuls
06/12/2021

Toyota se okreće električnim automobilima na zapadnoeuropskom tržištu

Toyota je objavila kako će sva prodaja nova vozila u zapadnoj Europi do 2035. godine biti isključivo modela s nultom emisijom štetnih plinova.

A do 2030., najmanje polovica Toyotine ponude novih vozila modela bit će nulte emisije, uključujući električna vozila (EV) i automobile na gorive vodikove ćelije, objavila je Toyota u priopćenju za javnost.

Toyota, kao i drugi globalni proizvođači automobila, u prodaju puštaju sve više modela električnih automobila kako bi zadovoljili strože propise o emisiji štetnih plinova na ključnim tržištima kao što je ono europsko.

Međutim, za razliku od nekih proizvođača, Toyota neće u potpunosti odustati od proizvodnje i prodaje automobila s motorima na unutarnje izgaranje. Objašnjavaju to činjenicom kako neke svjetske regije jednostavno nisu spremne na prijelaz na potpuno električna vozila i druge altarnativne pogonske tehnologije.

Toyota iduće godine očekuje prodaju od 1,3 milijuna vozila s električnim i hibridnim pogonom, u usporedbi s očekivanih milijun vozila u ovoj godini.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram