Zatvori
PoslovniPuls
02/12/2021

Ustavni sud ukinuo kriterij starosti vozila za taksiste i iznajmljivače vozila

Ustavni sud je ukinuo odredbe Pravilnika kojima je uveden poseban kriterij starosti vozila za samo dvije kategorije cestovnih prijevoznika putnika – taksiste i iznajmljivače vozila i vozača.

Sažeto, odredbama Pravilnika o posebnim uvjetima za vozila kojima se obavlja javni cestovni prijevoz i prijevoz za vlastite potrebe (koji su produljivani i zbog korone) ti prijevoznici od sljedeće, odnosno 2023. godine više ne bi mogli obavljati usluge vozilima starijima od sedam, odnosno pet godina.

Javni prijevoz putnika u cestovnom prometu u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu još je moguć kao javni i posebni linijski prijevoz (autobusima), shuttle prijevoz iz zračne luke, povremeni prijevoz i kao mikroprijevoz (na područjima niske potražnje). No, starost vozila kao kriterij Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Pravilnikom je uvelo samo za spomenute dvije kategorije prijevoza vozilima kategorije M1, koji imaju još četiri ili do osam putničkih mjesta.

Odluku Ustavnog suda možete pronaći na linku.

Izvor: HGK

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram