Zatvori
Microsoft CEO
PoslovniPuls
01/12/2021

Prvi čovjek Microsofta prodao polovicu svog udjela u kompaniji, evo o čemu je riječ...

Microsoftov CEO, Satya Nadella, prodao je gotovo polovicu svog udjela u kompaniji proteklog tjedna, kada su njezine cijene dionica padale s najviše razine u povijesti, pokazuju podaci SEC-a (Američke komisije za burze i vrijednosnice).

Tako se doznalo kako je Nadella prodao 838.584 dionica Microsofta za 285 milijuna dolara. Prije 23. studenoga prvi čovjek tehnološkog diva iz Redmonda u svom je vlasništvu držao oko 1,67 milijuna dionica.

Iz Microsofta su odmah objavili kako je Nadella prodao dionice tvrtke iz osobnih razloga "financijskog planiranja". "On je predan kontinuiranom uspjehu tvrtke i njegov udjel značajno premašuje zahtjeve za posjedovanje koje je postavio Microsoftov odbor direktora", rekao je glasnogovornik Microsofta u priopćenju.

Wall Street Journal piše kako je Nadellin potez odgovor na nadolazeće promjene u porezu na kapitalnu dobit u saveznoj državi Washington. Naime, od 1. siječnja ove godine stanovnici te američke savezne države moraju plaćati porez od 7 posto na prodaju dionica, obveznica i druge kapitalne imovine u vrijednosti većoj od 250.000 dolara. Od oporezivanja su izuzete nekretnine, imovina na mirovinskom računu te određena druga imovina.

No, ne treba strahovati za Microsoftovog CEO-a. Samo u 2021. godini Nadella je u ime naknade temeljene na poslovnim performansama dobio 49,9 milijuna dolara, a godinu dana prije toga 44,3 milijuna dolara.

Prvi čovjek Microsofta ima osnovnu godišnju plaću od 2,5 milijuna dolara.

Foto: Richard Morgenstein / Microsoft

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram