Zatvori
PoslovniPuls
01/12/2021

Evo koliku će plaću imati Twitterov novi izvršni direktor Parag Agrawal

Twitterov novi izvršni direktor, Parag Agrawal, koji je bio glavni tehnološki direktor (CTO) popularne društvene mreže sve dok osnivač Jack Dorsey nije najavio svoj iznenadni odlazak s mjesta izvršnog direktora, dobit će godišnju plaću od milijun dolara, stoji u dokumentima koje je tvrtka podnijela SEC-u (Američka komisija za burze i vrijedosnice).

Agrawal će također imati pravo na godišnji bonus u vrijednosti od čak 150% njegove plaće, što znači da bi njegova ukupna godišnja kompenzacija mogla iznositi 2,5 milijuna dolara godišnje.

Agrawalu je također dodijeljena nagrada u obliku paketa dionica u vrijednosti od 12,5 milijuna dolara, koja će biti podijeljena u 16 jednakih tromjesečnih isplata počevši od 1. veljače 2022.

Agrawalova plaća daleko je od 1,40 dolara godišnje plaće koju je njegov prethodnik zaradio u proteklnih nekoliko godina. Dorsey je naime sebi isplaćivao nižu plaću koja je simbolizirala "predanost i vjeru u dugoročni potencijal stvaranja vrijednosti Twittera", navode iz Twittera.

Prema Bloombergu, Dorsey je težak više od 12 milijardi dolara.

Agrawal se pridružio Twitteru 2011. kao softverski inženjer gdje je ubrzano napredovao sve da bi postao jedan od Dorseyjevih najbližih partnera u planiranju budućnosti tvrtke.

Agrawal je bio ključni igrač u projektu Bluesky, projektu otvorenog koda čiji je krajnji cilj učiniti da različite društvene mreže komuniciraju slično kao e-mail. Dugoročna vizija, izvijestio je CNBC 2019., je omogućiti korisnicima različitih društvenih mreža da međusobno komuniciraju bez napuštanja platforme.

Kao CTO, Agrawal je također pomogao ubrzati rast Twittera usmjeravajući razvoj na području umjetne inteligencije i strojnog učenja.

"Bilo je to prije deset godina, ali čini se kao da je bilo jučer. Vidio sam uspone i padove, izazove i prepreke, pobjede i pogreške. Ali tada, kao i sada, iznad svega, vidim nevjerojatan utjecaj Twittera, naš kontinuirani napredak i uzbudljive prilike koje su pred nama", napisao je Agrawal u svom prvom emailu zaposlenicima Twittera.

Twitterova ukupna vrijednost na burzi iznosi oko 35 milijardi američkih dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram