Zatvori
PoslovniPuls
30/11/2021

Nakon šest godina izabran novi predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata (HDNP)

Nakon šest godina Hrvatsko društvo nezavisnih producenata ima novog predsjednika. Na izbornoj sjednici skupštine HDNP-a održanoj prošli tjedan u Zagrebu, razriješeni su članovi vodstva udruge kojima je istekao mandat i na njihova mjesta birani novi.

Po prvi puta za predsjednika društva i upravnog odbora na dvogodišnji mandat skupština je izabrala Danijela Peka, dosadašnjeg člana Upravnog odbora, navodi se u priopćenju.

Za njegovog zamjenika biran je dosadašnji predsjednik Dario Vince, a za člana upravnog odbora Nebojša Taraba. Na mjesto nove tajnice društva skupština je izabrala Reu Rajčić.

Kao svoje najvažnije ciljeve Danijel Pek najavio je rad na jačanju pozicije nezavisnih producenata kao važnog dijela kreativne industrije, unapređivanje koregulacije s HRT-om te aktivnu suradnju sa svim sudionicima AV industrije u okvirima novog Zakona o elektroničkim medijima.

Hrvatsko društvo nezavisnih producenata osnovano je 2009. godine i okuplja vodeće tvrtke nezavisnih producenata u Hrvatskoj, a koje djeluju u području audiovizualne produkcije igranih, dokumentarnih i animiranih filmova i televizijskih djela. HDNP je dugogodišnja članica CEPI-a, krovnog europskog udruženja nezavisnih audiovizualnih producenata.

U suradnji s DHFR-om i HRUP-om, HDNP je s HRT-om sklopio prvi koregulacijski sporazum u području kulture i medija u Hrvatskoj, kojim su od 2017. godine po prvi puta transparentno i zajednički regulirani uvjeti i pravila nabave nezavisnih audiovizualnih djela propisane od 2009. godine Zakonom o elektroničkim medijima, zaključuje se u priopćenju.

Foto: HAVC/Danijel Pek

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram