Zatvori
PoslovniPuls
28/11/2021

Xiaomi u Pekingu planira izgradnju tvornice za proizvodnju električnih automobila

Kineski smartphone div Xiaomi izgradit će tvornicu u Pekingu s godišnjim kapacitetom proizvodnje od 300.000 električnih vozila, priopćile su u subotu vlasti glavnog kineskog grada, prenosi Reuters.

Tvornica će se graditi u dvije faze, a Xiaomi će također izgraditi sjedište svoje auto jedinice, prodajne i istraživačke urede u zoni ekonomskog i tehnološkog razvoja Pekinga, objavila je državna agencija za gospodarski razvoj Peking E-Town na svom službenom WeChat profilu.

Peking E-Town je rekao kako očekuje da će Xiaomijeva tvornica dostići masovnu proizvodnju 2024., što je cilj kojeg je najavio i izvršni direktor Xiaomija Lei Jun u listopadu.

Xiaomi je još u ožujku ove godine najavio ulaganje vrijedno 10 milijardi dolara u proizvodnju vlastitih električnih automobila, a tvrtka je u kolovozu završila registraciju svoje EV poslovne jedinice.

Reuters piše kako Xiaomi planira iskoristiti vlastitu maloprodajnu mrežu, u kojoj se nalazi više tisuća trgovina, kao kanal prodaje za električne automobile.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram