Zatvori
PoslovniPuls
09/11/2021

Najsvježiji podaci pokazuju kako su električna vozila u Hrvatskoj i dalje teška egzotika

Podaci koje je objavila Promocija plus, pokazuju kako je tijekom listopada u Hrvatskoj registrirano 2853 novih osobnih vozila, od kojih je tek 188 električnih.

Zaniljivo, najprodavanija marka električnih automobila je Renault. Na hrvatsko tržište stiglo je i 28 električnih Volkswagena, ali i 21 Dacija "Spring". Ostale marke imale su jednoznamenkaste rezultate. Devet je električnih Škoda, 8 Audija, pet Tesli te po tri Hyundaija i Peugeota. Po dva registrirana električna vozila bilježe Opel, Kia, BMW, Mercedes, Fiat, Nissan i Porsche, dok po jedan broje Mazda, Smart, MG te kineski Dongfeng.

Električni automobili još uvijek su, čini se, preskupi za džep prosječnog Hrvata, a ne pomaže niti činjenica da je lokalna infrastruktura punionica za električne automobile još uvijek jedna od najlošije razvijenih u Europskoj uniji.

Za usporedbu - europski prvak elektrifikacije automobila, Norveška, bilježi potpuno drukčije rezultate. Tamošnje tržište preplavljeno je električnim automobilima - samo prošle godine potpuno električni automobili imali su udio veći od 50 posto u svim registracijama novih automobila, a izgledno je kako će ove godine taj postotak bit i veći!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram