Zatvori
PoslovniPuls
05/11/2021

Vlasnik hrvatskog game development studija Croteam izašao na Londonsku burzu

Izdavač popularnih indie video igara, američki Devolver Digital, izašao je na burzu i to onu londonsku kroz inicijalnu javnu ponudu dionica  (IPO) koja ga je vrednovala na iznos od oko 950 milijuna dolara.

Devolver Digital, poznat po igrama poput "Holine Miami" i "Shadow Warrior", prošle godine godine završio je i na naslovnicama hrvatskih medija, kada je objavljeno da je nakon višegodišnje suradnje - preuzeo hrvatski game development studio Croteam kojeg najviše poznajemo po pucačkoj franšizi "Serious Sam".

"Izlazak na burzu je bio najbolji izbor za nas kako bismo osigurali uvjete za rast i podršku izradi još više sjajnih video igara", izjavio je CEO Devolver Digital-a, Douglas Morin. "Biti javno izlistana kompanija daje likvidnost našem sjajnom timu, od kojih su svi i dioničari kompanije. Također sada imamo pristup kapitalu za dodatna ulaganja u našu strategiju rasta i zaposlenike."

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram