Samoborski Pine Studio široj javnosti možda nije pretjerano poznato ime, međutim riječ je o vrlo uspješnom boutique studiju za izradu video igara koji se može pohvaliti i nedavnim osvajanjem prestižnog Googleovog Indie Games Festival Europe 2021 za svoju video igru “Cats in Time”.

A ekipa iz Pine Studija ovih dana može biti posebno zadovoljna jer se njihova najnovija igra “Escape Simulator” putem Steam-a u samo tjedan dana prodala u više od 50.000 primjeraka, a pregršt vrlo pozitivnih ocjena igrača sigurno će dodatno podebljati već ionako respektabilne prodajne rezultate.

Kao što sami naziv odaje – igrači u “Escape Simulatoru” mogu samostalno ili zajedno s prijateljima uživati u bijegu iz virutalnih “escape” soba ili putem editora koji dolazi uz igru – stvoriti vlastiti “escape room”.

Zanimljiva premisa privukla je pozornost igrača diljem svijeta, ali na žalost i igrače piratskih verzija, pa tako iz Pine Studija procjenjuju kako je piratiziranu verziju njihove igre već preuzelo više od 200.000 igrača.

Za očekivati je kako će prodajne brojke “Escape Simulator-a” postajati sve impresivnije kako vrijeme bude odmicalo, a ovaj kreativni gaming studio iz Samobora, čije je igre dosad zaigralo više od 30 milijuna igrača, dohvatiti zagarantirano svijetlu budućnost u globalnoj industriji video igara.