Zatvori
PoslovniPuls
21/10/2021

HAVC po prvi put dijeli financijske potpore za razvoj video igara

Hrvatsko audiovizualno vijeće (HAVC) na temelju prijedloga ravnatelja raspisuje Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2021. godini, kategorija: poticanje razvoja i proizvodnje videoigara, objavljeno je.

Ovo je prvi put da HAVC direktno potiče domaću industriju video igara. Bespovratna financijska sredstva namijenjena financiranju iznose do 595.000 kuna.

"Pravo sudjelovanja u potkategoriji razvoj projekata imaju pravne i fizičke osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj ili one koje obavljaju djelatnost u Republici Hrvatskoj, upisane u sudski ili drugi registar za obavljanje audiovizualnih te računalnih i srodnih djelatnosti, producent, zajednički s glavnim autorom videoigre (npr. glavni dizajner, kreativni direktor), s koncepcijom igre tj. skraćenim oblikom dokumenta dizajna videoigre za koji su uređena autorska prava i srodna prava sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima ili za koji su potpisali rezervaciju, tj. opciju s glavnim autorom za izradu projekta videoigre", navodi se iz HAVC-a.

Više o načinu kako se prijaviti na ovaj natječaj iz HAVC-a potražite ovdje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram