Zatvori
PoslovniPuls
22/09/2021

PISMO je najbrže rastući hrvatski (gaming) poduzetnički inkubator

Poduzetnički inkubator PISMO specijaliziran za gaming industriju u Novskoj svoja je vrata prvim tvrtkama otvorio 2018. godine. Dok su još građeni objekti u kojima je inkubator smješten prvih 40 osoba dobilo je priliku naučiti izraditi videoigre.

Danas je više od 200 onih koji su prošli edukacije u PISMO-u i znaju izrađivati videoigre, inkubator se prostire na više od 1000 kvadratnih metara, opremljen je najsuvremenijom tehnologijom potrebnom u gaming industriji i u njemu je otvoren 50-i start up.

Ovaj najbrže rastući hrvatski poduzetnički inkubator od svoje je sredine, Sisačko-moslavačke županije, napravio središte gaming industrije. Otvorenje 50-e tvrtke SkyPax d.o.o. vlasnika Brune Blumensheina iz Zagreba obilježeno je u prostoru inkubatora uz goste, partnere i brojne gamedevelopere.

Prema riječima direktora Razvojne agencije SIMORA Marija Čelana, PISMO je ponovno opravdao nagradu da je najbolji EU projekt u Hrvatskoj.

"Naša je sreća da je dobru ideju u realizaciji pratio cijeli niz hrvatskih institucija, zbog kojih danas možemo reći da imamo 50 tvrtki koje rade i zapošljavaju u Novskoj. Ponosni smo na svaku od njih, svaki posao koji ugovore, i zaradu koju ostvare. I ovih dana u prodaju na globalno tržište izlazi videoigra VR Summer Sports i uopće ne sumnjamo da će ostvariti odličan uspjeh. Pozivamo i druge da dođu kod nas, još imamo mjesta", rekao je Čelan.

Među gostima bili su i Aleksandar Gavrilović, vlasnik uspješne gaming tvrtke Gamechuk i tajnik organizacije koja okuplja hrvatske tvrtke u industriji videoigara – CGDA, a koji je iznio podatak da dok u Novskoj u PISMO-u djeluje 50 tvrtki, u ostatku Hrvatske ih je 41.

"Dobri uvjeti za početak poslovanja tvrtke te odlična oprema i nas su doveli u PISMO." Naime, Gamechuk je otvorio svoju podružnicu u Novskoj.

Tvrtka Gamepires svoju je igru Scum prodala u više milijona primjeraka. O tome zašto su i oni odlučili doći u Novsku, otvoriti svoju podružnicu i zaposliti jednu osobu, govorio je Andrej Levenski, direktor. "Na početku smo bili skeptici, ali onda nas je ekipa iz PISMO-a razuvjerila. Rade odličan posao, i njihove edukacije stvaraju naše nove zaposlenike.", rekao je Levenski.

Župan sisačko-moslavački Ivan Celjak i novljanski gradonačelnik Marin Piletić uručili su pakete dobrodošlice tvrtkama u inkubatoru. „Na našu podršku možete računati, i dobro je da se u Novskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji razvila industrijska grana budućnosti. Po tome smo prvi u Hrvatskoj, i nastavimo tako zajedno. Čestitke svima koji su doprinijeli!“, poručio je sisačko-moslavački župan Celjak.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram