Zatvori
PoslovniPuls
13/01/2022

Novska dom za 50% hrvatskih gaming tvrtki

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je jučer u Novskoj.

Posjet je započeo sastankom s gradonačelnikom Grada Novske Marinom Piletićem i sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom. Potom je sudjelovao na otvorenju Učeničkog doma Srednje škole Novska. Premijer Plenković je tom prigodom istaknuo da je preko 50 posto tvrtki koje se bave gamingom registrirano u Novskoj.

Predsjednik Vlade obišao je i Poduzetnički inkubator PISMO 2.

U izjavi za medije, premijer Plenković izrazio je zadovoljstvo posjetom Poduzetničkom inkubatoru koji je, prije svega, posvećen gaming industriji. Dodao je da je riječ o projektu koji brendira i razvija grad Novsku, ali i Sisak i Sisačko-moslavačku županiju.

Rekao je i da je projekt pokrenut od Razvojne agencije Simora, koja je u razvoju digitalne industrije prepoznala nišu i priliku za razvoj gaming industrije.

Vlada u hrvatski zakonodavni okvir uvrstila gaming industriju

Premijer je podsjetio da je Vlada 2017. godine u hrvatski zakonodavni okvir o audiovizualnim djelatnostima uvrstila i gaming industriju, a ministarstvo gospodarstva financijski je podržalo izgradnju Poduzetničkog inkubatora.

Dodao je da Hrvatski zavod za zapošljavanje svojim sredstvima prati programe po kojima svakih šest mjeseci dolazi 40 mladih koji se ovdje usavršavaju i to po konceptu Peer to Peer, što znači da oni koji su već nešto napravili u gaming industriji pružaju edukaciju onima koji se žele profilirati.

Premijer je kazao i da program za tehničare videoigara u Srednjoj školi Novska, koji je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja, ali i danas otvoreni Učenički dom omogućuju ciklus obrazovanja od srednje škole pa na dalje.

"Na taj način dajemo jednu novu, svježu, modernu i suvremenu sliku okrenutu budućnosti Sisačko-moslavačke županije", poručio je Plenković.

Izvor: Vlada.hr / Grad Novska

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram