Zatvori
PoslovniPuls
20/10/2021

Evo što prvi čovjek Alphabeta misli o fleksibilnom radnom tjednu

Gostujući na konferenciji Tech Live Conference, izvršni direktor Alphabet-a, Googleove holding kompanije, otkrio je što misli o budućnosti rada na daljinu i fleksibilnih dolazaka u ured.

"Mi ugrubo planiramo zadržavanje politike tri radna dana u uredu i dva dana na daljinu", komentirao je Sundar Pichai, dodavši kako je to dobar balans između boravka kod kuće i druženja s kolegama na poslu.

"Tri dana u uredu su bitna za suradnju i stvaranje osjećaja pripadnosti", rekao je. Pichai kaže kako je kompanija provela interna istraživanja koja su ukazala na uspješnost njihovog "fleksibilnog" radnog modela kojeg tvrtka provodi još od kraja prošle godine, a kako stvari stoje - lako je moguće da će postati stalna radna politika kompanije.

Zato Google planira dodatna ulaganja u fizičke urede koji bi trebali postati mjesto koje olakšava suradnju između timova, rekao je Pichai.

Google je nedavno najavio kako će uložiti čak 2,1 mlrd. dolara u proširenje svog njujorškog Hudson Square kompleksa.

Podsjetimo, Alphabet je odgodio najavljeni povratak u urede do siječnja iduće godine, a i tada će lokalni uredi samostalno odlučivati o povratku radnika u urede, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Foto: Steven Zimmerman / Wikimedia Commons

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram