Zatvori
PoslovniPuls
17/09/2021

Novo istraživanje otkrilo kako rad na daljinu donosi povećanje produktivnosti

I dok se u poslovnoj zajednici i dalje lome koplja oko rada iz ureda vs. rada na daljinu, posljednje istraživanje iz konzultantske kuće Omdia, pokazalo je kako rad van uredskih prostora postaje standard, a ne izuzetak.

Istraživanje provedeno među rukovoditeljima tvrtki pokazalo je kako velika većina ispitanika (58 posto) u budućnosti planira primarno raditi od kuće ili kombinirati isto s povremenim radom iz ureda (hibridni model), dok 68 posto tvrtki vjeruje kako se produktivnost zaposlenika poboljšala od prelaska na rad na daljinu!

Amerikanci bi pristali na niže plaće u zamjenu za rad od kuće

Izvješće se podudara sa zaključcima nedavne studije sa Stanforda, provedenoj na više od 16.000 radnika, koja je pokazala kako je rad od kuće povećao produktivnost za 13 posto tijekom devet mjeseci. Zaposlenici su kao veliku prednost naveli mirnije i prikladnije radno okruženje.

"Svijet rada doživio je radikalnu promjenu zbog poremećaja koje je izazvala pandemija", rekao je glavni analitičar Omdije Adam Holtby u priopćenju za javnost. "Naše istraživanje pokazuje kako su ljudi, procesi, lokacija i tehnološka transformacija temelji na kojima se stvaraju uspješni digitalni ekosustavi na radnom mjestu."

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram