Zatvori
Petra Jug
29/08/2021

Amerikanci bi pristali na niže plaće u zamjenu za rad od kuće

Istraživanje koje je proveo američki servis za screening zaposlenika GoodHire pokazao je kako  većina Amerikanaca pristaje na nižu plaću ako bi to značilo mogućnost nastavka rada od kuće.

Dvije trećine od 3.500 anketiranih američkih radnika - izjavilo je kako bi između rada iz ureda i na daljinu, radije biralo potonje.

Istraživanje dolazi u vrijeme kada se uprave brojnih američkih kompanija nalaze u velikoj dilemi oko povratka u zajedničke uredske prostorije i kako ispravno regulirati nastavak rada na daljinu.

No, čini se kako dileme zapravo i nema - većina radnika želi nastaviti raditi na daljinu.

Čak ako to znači i smanjenje plaće, a poneki ljubitelji rada u kućnim papučama pristali bi i na smanjenje plaće od dramatičnih 50%!  Zanimljivo, polovica ispitanih ističe kako su spremni dati otkaz ukoliko njihov poslodavac uvede obvezu povratka u urede.

Brojni Amerikanci na dobro plaćenim radnim pozicijama vrijeme lockdowna i mogućnost rada na daljinu iskoristili su za preseljenje u jeftinije dijelove SAD-a, pa čak i u inozemstvo, gdje uživaju u svim pogodnostima svoje visoke plaće i lokalnih, nižih troškova života. Ta praksa, međutim, ne sviđa se previše kompanijama poput Googlea koje već pripremaju financijske penale za zaposlenike koji rad od kuće obavljaju s druge adrese.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram