Zatvori
PoslovniPuls
12/08/2021

Google smanjuje plaće zaposlenicima koji rade od kuće?

Googleovi zaposlenici mogli bi dobiti manju plaću ukoliko se odluče na rad od kuće, pokazaju Googlevi interni podaci kojih se domogao Reuters.

Tako se navodi kako će neki Googleovi zaposlenici dobiti i 25% manju plaću ukoliko se odluče na remote, odnosno rad na daljinu na drugoj lokaciji u odnosu na  matični ured.

Google nije usamljen u ovoj praksi. Facebook i Twitter također su smanjili plaće za zaposlenike koji se sele u jeftinija područja.

"Naši su kompenzacijski paketi uvijek određivani prema lokaciji i uvijek plaćamo ovisno o tome odakle zaposlenik radi", rekao je glasnogovornik Googlea, dodajući kako će se plaće razlikovati od grada do grada i od (savezne) države do države.

Razgovori s Googleovim zaposlenicima ukazuju na smanjenje plaća za čak 25% za rad na daljinu ako su napustili San Francisco na gotovo jednako skupo područje iste države poput jezera Tahoe, prenosi Reuters.

Glasnogovornik Googlea rekao je kako tvrtka neće mijenjati plaću zaposlenika na temelju što od uredskog posla prelaze na remote rad. Zaposlenici koji rade u uredu u New Yorku bit će plaćeni isto kao i oni koji rade na daljinu s druge lokacije u New Yorku, tvrdi Googleov glasnogovornik.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram