Zatvori
PoslovniPuls
20/10/2021

Amerikanci u rujnu na gaming potrošili 4,4 mlrd. dolara

Prema istraživanju NPD-a, Amerikanci su tijekom rujna na gaming potrošili čak 4,4 milijarde dolara, što predstavlja rast od 3 posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec.

Istovremeno, od početka tekuće godine gaming potrošnja narasla je na 42,3 mlrd. dolara - što je rast od 12 posto u odnosu na 2020. godinu.

Zanimljivo, najveći porast potrošnje generirala je prodaja hardvera. Američki potrošači kupujući konzole poput Playstationa 5 i Nintendo Switch-a samo u rujnu potrošili su 412 milijuna dolara, a od početka godine 3,4 milijarde dolara.

Kada je u pitanju prodaja igara - sportske igre drže čelo ljestvice najprodavanijih naslova. Madden NFL 22 tako drži uvjerljivo prvo mjesto u rujnu, a slijede FIFA 22 i NBA 2K22.

Potrošnja gaming periferije smanjena je za 12 posto na godišnjoj razini i iznosila je ukupno 171 milijun dolara, dok je godišnja prodaja dodatne opreme zabilježila porast od 9 posto na 1,8 milijardi dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram