Zatvori
PoslovniPuls
11/10/2021

U Zagrebu otvoren najveći gaming centar u Hrvatskoj

Službeno je predstavljen najveći gaming centar u Hrvatskoj - Hall of Game powered by A1, u sklopu nedavno otvorenog trgovačkog Z centra u zapadnom dijelu Zagreba ovaj, po mnogočemu jedinstven, gaming kompleks prostire se na gotovo 900 četvornih metara.

Za vrhunsko iskustvo igranja, uz najjača računala, igrače konzole, simulatore, VR i mobile gaming, osigurana je A1 gigabitna optička i 5G mreža. Hall of Game powered by A1 opremljen je s 50 računala koja pogone grafičke kartice GeForce RTX 3070Ti i Intelovi procesori 11. generacije uz Samsungove 27-inčne monitore od 244 Hz. U posebnoj zoni za konzole smješteno je 11 PlayStationa 5 priključenih na 65-inčne NEO QLED Samsung televizore. Prostor je u potpunosti prilagođen organizaciji natjecanja uz profesionalni esport stage te streaming hub kao i privatnu sobu za online natjecanja ili manje bootcampove. Osim toga, moguće isprobati razne simulatore, VR i mobile gaming. Kako bi se zaokružilo vrhunsko iskustvo igranja, Hall of Game povezan je A1 gigabitnom optičkom mrežom te je u prostoru postavljenja indoor A1 5G mreža.

Marko Matijević, osnivač i direktor Hall of Game powered by A1 objasnio je da su od početka željeli biti puno više od kvartovske igraonice.

"Na cijeli projekt dosad je utrošeno oko milijun eura, a sve kako bismo ostvarili viziju centra za gaming u Hrvatskoj pa i šire. Osigurali smo prostor u kojem ćemo ujediniti najbolje gamere i svima dati priliku da dožive kako se osjećaju esportaši. Bit će to dom mnogih esport turnira poput A1 Adria Lige, mjesto treninga, gaming događaja proslava i vrhunske zabave", ističe Matijević

Na njega se nadovezala Iva Ančić, menadžerica brenda i marketinških komunikacija A1 Hrvatske.

"Presretni smo što nakon pet godina podrške gaming zajednici, industriji i esport natjecanjima ovim novim partnerstvom potvrđujemo naš strateški smjer. Kako svim fanovima digitalne zabave želimo pružiti najbolje iskustvo, i u Hall of Gameu osigurali smo pristup mreži svih gamera – najmoderniju fiksnu i mobilnu infrastrukturu odnosno optičku i indoor 5G mrežu gigabitne brzine", dodala je Ančić.

A1 Hrvatska je još 2017. pokrenula najveće regionalno esport natjecanje u četiri igre (trenutno: CS:GO, League of Legends, Brawl Stars i FIFA) u kojima se za titulu i novčane nagrade natječu najbolji timovi iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Albanije. Finala svih dosadašnjih sezona održala su se u sklopu gaming događanja različitih formata u organizaciji Reboota. Upravo se Reboot Online Games Week powered by A1 vraća u svom trećem i najvećem izdanju od 17. do 21. studenog. Završnica 8. sezone A1 Adria Lige bit će ponovno vrhunac ovog najvećeg online gaming događanja u regiji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram