Zatvori
PoslovniPuls
18/10/2021

NASA razmatra izgradnju Wi-Fi mreže na Mjesecu

Američka svemirska agencija NASA najavila je mogućnost izgradnje napredne mreže bežičnog interneta na Mjesecu, a sve kao dio šireg svemirskog programa Artemis koji ima za cilj povratak astronauta na mjesečevu površinu do 2024. godine.

"Ovo predstavlja izvrsnu priliku za razvoj rješenja za izazove s kojima se suočavamo slanjem astronauta na Mjesec, a istovremeno nam pomaže u borbi protiv sličnih izazova i kod nas na Zemlji", izjavila je šefica odjela tehnoloških inkubacija i inovacija u NASA-inom Glenn Research centru, Mary Lobo.

Prva studija pokazala je kako će Wi-Fi oprema na Mjesecu moći koristiti iste komunikacijske frekvencije kao i na Zemlji, a sve kako bi se olakšala komunikacija između astronautskih posada, rover-a, znanstvenih instrumenata i opreme za rudarenje u programu Artemis.

Voditelji NASA-inog istraživanja nadaju se kako će nova saznanja o optimalnom korištenju Wi-Fi opreme na Mjesecu imati veliki utjecaj i na kvalitetu povezanosti internetom diljem SAD-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram