Zatvori
PoslovniPuls
10/10/2021

Muskov Starlink internet uskoro će biti dostupan širom SAD-a

Nakon što smo doznali kako satelitski internet "Starlink", iza kojeg stoji miljarder Elon Musk i njegov SpaceX, ovaj mjesec izlazi iz beta testiranja - potvrđeno je kako će do kraja mjeseca dostupnost za uslugu biti proširena na cijeli SAD.

Potvrdio je to i sam Musk putem Twittera, ali i izdao upozorenje kako i dalje postoje ograničenja po pitanju maksimalnog broja korisnika u određenom geografskom području. Ipak, to bi se trebalo poboljšati kako SpaceX bude lansirao sve više Starlink satelita. U orbiti se već nalazi 1.800 od ukupno planiranih 30.000 satelita.

U Starlink beta programu trenutno sudjeluje 100.000 ljudi koji mjesečno plaćaju 99 dolara za pristup satelitskom internetu brzine do 150 Mbps.

Svi zainteresirani za Starlink ipak će morati malo pričekati budući se na listu čekanja za Muskov satelitski internet već prijavilo 500.000 ljudi.

SpaceX je nedavno objavio kako je promijenio način proizvodnje satelitskih antena što će omogućiti bržu proizvodnju, ali neki stanovnici SAD-a morat će pričekati i do 2023. prije nego što se budu mogli spojiti na Starlink internet.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram