Zatvori
Jasmin Hadžić
17/10/2021

Space Perspective je startup s jedinstvenom vizijom svemirskog turizma

SpaceX, Blue Origin i Virgin Galactic dobili su novog konkurenta, ali jednog koji ima specifičnu viziju svemirskog turizma. Umjesto u raketama i svemirskim letjelicama, Space Perspective svemirske turiste želi povesti u stratosferu u posebno dizajniranim kapsulama pričvršćenima na balon veličine nogometnog stadiona.

Ipak, valja napomenuti kako svemirski turisti zapravo i neće biti "svemirski" budući je zamišljeno da se kapsula vine na visinu od "samo" 32 kilometra iznad zemljine površine gdje još uvijek vrijede zemljini gravitacijski zakoni, pa neće biti niti uživanja u bestežinskom stanju.

Međutim, iz Space Perspective-a obećavaju "najbolji pogled na svijetu" u 360 stupnjeva. Let će ukupno trajati 6 sati.

Njihovim obećanjima dosad je povjerovalo 475 ljudi koji su uplatili depozite u vrijednosti 10.000 do 25.000 dolara kako bi osigurali svoje mjesto na listi čekanja. Puna cijena jednog mjesta na Space Perspective-ovoj kapsuli stajat će 125.000 dolara. Kapsula ima predviđenih osam mjesta za putnike i jedno za pilota.

Tvrtka uživa i veliko povjerenje američkih ulagačkih fondova, koji su ovih dana u tvrtku uložili 40 milijuna dolara, arealizaciju prvog leta najavljena je za 2024. godinu.

U iduće dvije godine najavljeno je nekoliko testnih letova, a prvi s ljudskom posadom, izvest će se tijekom 2023. godine.

TEME:  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram