Zatvori
PoslovniPuls
15/10/2021

Švedsku gaming kompaniju koja je vlasnik hrvatskog Nanobita - tužio kanadski studio

Švedski izdavač video igara, Stillfront Group, nalazi se u središtu tužbe teške više od 30 milijuna dolara, pišu brojni mediji. Zanimljivo, izdavača tuže dioničari kanadskog studija Kixeye kojeg je Stillfront kupio još 2019. godine za 90 milijuna dolara. Kixeye je trebao dobiti i dodatnih 30 milijuna dolara ukoliko budu zadovoljeni dogovoreni poslovni ciljevi, ali tužitelji sada optužuju Stillfront za manipulaciju i namjerno napuhivanje troškova kako bi Kixeye bio spriječen osigurati uvjete za isplatu bonusa.

Švedski izdavački div koji posjeduje brojne studije za izradu free-to-play video igara, 2019. je preuzeo i zagrebački Nanobit i to za 100 milijuna dolara, uz moguću ukupnu isplatu do 148 milijuna dolara, tada se pisalo.

"Nažalost, ne možemo komentirati sudski spor koji je u tijeku ili odgovoriti na konkretne navode (koji se spominju u javnosti).  Kixeye se nije razvijao u skladu s ciljevima dogovorenim u kupoprodajnom ugovoru, zbog čega nije bilo bonus isplate", kratko su poručili iz švedske kompanije koja je javno izlistana kompanija s tržišnom vrijednosti od 17 milijardi dolara.

Osim tužbom - dioničari Stillfronta mogu biti dodatno zabrinuti i kretanjem cijene dionice. Naime, u zadnjih godinu dana cijena Stillfrontove dionice pala je za više od 50 posto i njom se sada trguje uz cijenu od oko 45 švedskih kruna (33 kune).

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram