Zatvori
PoslovniPuls
11/08/2021

Alan Sumina: IT uz turizam najbitniji za budućnost Hrvatske

Izvršni direktor Nanobita, Alan Sumina, objavio je putem Facebooka svoj komentar na svježe objavljene podatke o najvećim hrvatskim IT izvoznicima.

Podsjetimo, podaci koje je objavio CISEx pokazali su kako je Nanobit bio najveći hrvatski IT izvoznik u 2020. godini s izvozom od gotovo 400 milijuna kuna.

"Prošla godina je bila izazovna za mnoge, ali generalno za IT sektor je bila jako dobra. Što se Nanobita tiče, manje više sve je poznato, no opet je zanimljivo vidjeti poredak. Konkretno sam Nanobit čini više od 14% izvoza cijelog CISEx-a. Iskreno, mene je taj podatak čak malo iznenadio. Možda to i najbolje govori o potencijalu IT sektora jer samo prije 6 godina naš prihod je bio 1/10 prihoda iz prošle godine. Rijetko koja industrija može ostvariti takve stope organskog rasta. U svakom slučaju, mislim da je svima jasno (manje-više) da je uz turizam IT industrija vrlo bitna za budućnost Hrvatske i da je pogrešno gledati njegov trenutno još uvijek relativno mali udio u ukupnom BDPu, već potencijal kakav može imati za 5 godina", ističe Sumina koji je sa svojim poslovnim partnerom Zoranom Vučinićem prošle godine Nanobit prodao švedskom gaming holdingu Stillfront za gotovo 150 milijuna dolara u gotovini i dionicama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram