Zatvori
PoslovniPuls
23/01/2022

Vlasnik hrvatskog Nanobita kupuje poznatog azijskog izdavača mobilnih igara

Švedski gaming holding Stillfront, koji je u protekle dvije godine preuzeo čitav niz uspješnih gaming studija, uključujući i hrvatski Nanobit, najavio je preuzimanje hongkonškog izdavača 6waves - poznatog po popularnim mobilnim naslovima, mahom za azijsko gaming tržište.

Vrijednost akvizicije je 201 milijun dolara.

Izvršni direktor Stillfronta Jörgen Larsson komentirao je: "Vrlo smo uzbuđeni što možemo poželjeti dobrodošlicu 6Wavesu u obitelj Stillfront. Stillfront ima dugu i dokazanu povijest razvoja i objavljivanja evergreen strateških igara, a 6Wavesovi naslovi savršeno se uklapaju u naš portfelj. Proširenje naše prisutnosti u istočnoj Aziji, a posebno u Japanu, bio je strateški prioritet za Stillfront i sretni smo što smo pronašli tako talentiran tim koji će nam pomoći na tom putu. 6Waves je izgradio vrlo jaku reputaciju kao vodeći izdavač strategije igre na japanskom tržištu i jedva čekamo da s njima bolje surađujemo pod okriljem Stillfronta."

Iako Stillfront ne pokazuje znakove posustajanja kada su u pitanju akvizicije na globalnom mobile-gaming tržištu, iza kompanije je turbulentna poslovna godina. Ulagači su, čini se, počeli gubiti povjerenje u kompaniju pa je cijena dionice Stillfronta u proteklih godinu dana zabilježila gotovo 50-postotni pad. Istovremeno, Stillfront se nalazi i u velikoj pravnoj bitci s ulagačima u kanadski studio Kixeye kojeg je Stillfront preuzeo još 2019. godine, a koji švedskog gaming diva optužuju za manipulaciju i namjerno napuhivanje troškova, a sve kako bi dioničarima studija uskratili isplatu bonusa teškog 30 milijuna dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram