Da nam je netko još prije nekoliko godina rekao da će jedna od najvećih hrvatskih tvrtki (po prihodima) biti ona koja proizvodi video igre – ne bismo mu vjerovali, međutim Nanobit je pobijedio sve vjerojatnosti i postao upravo to.

Tvrtka koju su Alan Sumina i Zoran Vučinić osnovali 2008. godine, praktički bez kapitala, ali s velikim entuzijazmom, radnom etikom i maestralnom vizijom i vodstvom – prošle je godine postala sastavni dio švedske Stillfront grupacije u preuzimanju teškom do 148 milijuna dolara, ovisno o performansama Nanobita ove i iduće godine.

A ona prošla, u koju sada imamo uvid gledajući Nanobitovo godišnje poslovno izvješće – bila je sjajna za ovu domaću IT tvrtku.

Tvrtka koja u svom portfelju proizvoda ima hit video igre koje dominiraju casual gaming tržištem, poput My Story i Hollywood Story, prošle je godine ostvarila ukupne prihode od 444,5 milijuna kuna uz godišnji rast od nevjerojatnih 128 posto!

Dobit je također nabujala s 17,6 milijuna kuna u 2019. na 67,2 milijuna kuna u 2020. godini!

U detaljnom pregledu godišnjih poslovnih rezultata stoji kako najveći udio u prihodima Nanobita ima prodaja licenci za računalne igre i aplikacije s 338,4 milijuna kuna, usluge propagande po aplikacijama s 32,8 milijuna kuna, te prihodi od povezanih tvrtki u Mađarskoj i Velikoj Britaniji s 26,9 milijuna kuna.

Foto: Nanobit/Facebook