Zatvori
Nanobit
Foto: Nanobit
Jasmin Hadžić
15/09/2021

Nanobit prošle godine imao prihode od gotovo pola milijarde kuna!

Da nam je netko još prije nekoliko godina rekao da će jedna od najvećih hrvatskih tvrtki (po prihodima) biti ona koja proizvodi video igre - ne bismo mu vjerovali, međutim Nanobit je pobijedio sve vjerojatnosti i postao upravo to.

Tvrtka koju su Alan Sumina i Zoran Vučinić osnovali 2008. godine, praktički bez kapitala, ali s velikim entuzijazmom, radnom etikom i maestralnom vizijom i vodstvom - prošle je godine postala sastavni dio švedske Stillfront grupacije u preuzimanju teškom do 148 milijuna dolara, ovisno o performansama Nanobita ove i iduće godine.

A ona prošla, u koju sada imamo uvid gledajući Nanobitovo godišnje poslovno izvješće - bila je sjajna za ovu domaću IT tvrtku.

Tvrtka koja u svom portfelju proizvoda ima hit video igre koje dominiraju casual gaming tržištem, poput My Story i Hollywood Story, prošle je godine ostvarila ukupne prihode od 444,5 milijuna kuna uz godišnji rast od nevjerojatnih 128 posto!

Dobit je također nabujala s 17,6 milijuna kuna u 2019. na 67,2 milijuna kuna u 2020. godini!

U detaljnom pregledu godišnjih poslovnih rezultata stoji kako najveći udio u prihodima Nanobita ima prodaja licenci za računalne igre i aplikacije s 338,4 milijuna kuna, usluge propagande po aplikacijama s 32,8 milijuna kuna, te prihodi od povezanih tvrtki u Mađarskoj i Velikoj Britaniji s 26,9 milijuna kuna.

Foto: Nanobit/Facebook

TEME:  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram