Zatvori
PoslovniPuls
05/10/2021

Apple je uvjerljivo najprofitabilnija globalna gaming kompanija

Apple vjerojatno nikad ne bismo previše povezivali s industrijom video igara, međutim novi podaci pokazuju kako je kalifornijska tvrtka ozbiljan "igrač" u svijetu video igara, iako onih mobilnih.

Naime, prema procjenama Wall Street Journal-a, Apple je preko App Storea u fiskalnoj godini 2019. zaradio najmanje 15,9 milijardi dolara, od čega je na operativnu dobit otišlo čak 12,3 milijardi dolara!

- Šuška se: Apple zaposlio bivše Mercedesove inženjere
- Prije 37 godina, Steve Jobs je napravio jednu od najboljih Apple-ovih reklama ikad
- Gaming sve više u fokusu: Netflix kupio poznati studio za izradu video igara

WSJ je izračunao, a koristeći podatke i kompanijine interne procjene koje su u javnost procurile u mega - parničnom okršaju s Epic Games-om, kako je tijekom 2019. Apple na svom App Store-u od video igara zaradio nevjerojatnih 8,5 milijardi dolara, što je dramatično više u usporedbi s proizvođačima gaming konzola poput Sonyja, Nintenda i Microsofta ili izdavačkih kuća kao što su Activition Blizzard i Electronic Arts.

Analitičari Sensor Tower-a ranije su procijenili kako su potrošači na kupovinu video igara preko App Store-a prošle godine utrošili nevjerojatnih 45 milijardi dolara.

Apple je poprilično neuvjerljivo demantirao navode WSJ-a, a glavna kritika glasi kako WSJ-ov članak nije uzeo u obzir "čitav niz troškova povezanih s globalnom distribucijom mobilnih video igara" na App Store platformi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram