Zatvori
PoslovniPuls
07/09/2021

Šuška se: Apple zaposlio bivše Mercedesove inženjere

Tehnološki div iz kalifornijskog Cupertina, navodno je zaposlio dva bivša Mercedesova inženjera, koji su se već pridružili drugim Appleovim zaposlenicima na razvoju projekta vlastitog automobila, o čemu se već godinama šuška, prenosi MacRumors.

Na projektu internog naziva "Projekt Titan" već je zaposleno više stotina Apple-ovaca, a prema glasinama iz više i manje uvjerljivih izvora - Appleov električni automobil od tržišnog lansiranja udaljen je još najmanje 5 godina. Očekuje se kako će Appleov automobil biti softverski pogonjen modificiranom verzijom iOS-a, a imat će i mogućnost autonomne vožnje uz pomoć AI tehnologije.

Apple je već obavio razgovore s brojnim proizvođačima automobila oko zajedničke proizvodnje električnog automobila s Appleovim potpisom, a prema nekim glasinama velika uloga namijenjena je i kineskom Foxconnu koji je jedan od najvećih Appleovih partnera za proizvodnju elektroničkih uređaja.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram