Zatvori
PoslovniPuls
17/09/2021

Grubišić i Ackermann uspješno prevladali krizu, Degordian i Bornfight spremni za sljedeći korak

Jedna od najpoznatijih domaćih digitalnih agencija, zagrebački Degordian, iza sebe, baš poput drugih tvrtki koje su fokusirane na lokalne klijente i tržište, ima izazovnu poslovnu godinu.

"2020. je bila najturbulentnija godina do sada. Počela je dosta idilično. Imali smo rast od 30 posto, ponovno smo dobili (nagradu) “Najboljeg poslodavca”, sve je išlo prema planu, a onda je došao koronavirus. Odjednom smo se suočili s otkazivanjem projekata u vrijednosti od nekoliko stotina tisuća eura, bili prestravljeni situacijom i neizvjesnošću pred nama. Ipak, imamo odličan tim koji je dao sve od sebe da prebrodimo tu situaciju. Zbili smo redove, neprestano inovirali, uveli desetke noviteta, još više se modernizirali i prilagodili, tako da mi je drago reći da sada ponovno sve izgleda idilično", rekao je krajem prošle godine u intervjuu suvlasnik Degordiana, Daniel Ackermann.

Degordianovi poslovni rezultati za 2020. odjekuju Ackermannove riječi.

Degordian je naime prošle godine zabilježio, i to ne tako mali, pad prihoda, s pretkriznih 26,5 ,milijuna kuna na 19,2 milijuna kuna (pad od 27 posto), ali je i dohvatio profitabilnost. 2019. godinu Degordian završava sa 730 tisuća kuna u minusu, dok prošle godine bilježi gotovo 700 tisuća kuna dobiti.

Ipak, valja napomenuti kako je na dobar dio pada prihoda zasigurno utjecalo izdvajanje poslova dizajna, razvoja aplikacija i softvera na sestrinsku tvrtku Bornfight.

Ova tvrtka, koju vodi Ackermannov partner Tomislav Grubišić, i koja je fokusirana na izradu softverskih proizvoda za inozemne klijente, prošle godine bilježi pravi poslovni boom!

 

Bornfight je tako dramatično povećao svoje prihode s 2,95 milijuna kuna u 2019. godini na čak 18,8 milijuna kuna u 2020. godini uz solidnu dobit od 1,2 milijuna kuna.

Odlično stoji i treći biznis uigranog tandema Ackermann & Grubišić - Mediatoolkit, koji upravlja istoimenim servisom putem kojeg tvrtke i pojedinci mogu pratiti informacije o sebi u medijima i na društvenim mrežama.

Mediatoolkit tako prošle godine bilježi rast prihoda na 10 milijuna kuna, uz simboličnu neto dobit od 13,7 tisuća kuna.

Infinum prošle godine premašio 80 milijuna kuna prihoda, dobit strelovito rasla

Uzevši u obzir nesumnjivi utjecaj pandemije covid-19 virusa i izdvajanje dijela poslovanja u novu tvrtku, koji mogu opravdati strelovit pad Degordianovih prihoda, Grubišić i Ackermann zasigurno mogu biti zadovoljni poslovanjem svojih tvrtki u 2020. godini i od Degordiana, Bornfighta i Mediatoolkit-a s pravom možemo očekivati sve impresivnije poslovne rezultate i hvatanje još boljih pozicija na hrvatskom i međunarodnom tržištu.

Ne treba zaboraviti niti utjecaj trećeg, tihog, partnera, osnivača IN2 i vlasnika INsig2, Antu Mandića, koji je početkom prošle godine od slovenskog RSG Capitala preuzeo udio u Degordianu (udio navodno iznosi oko 40 posto) i koji će, sigurni smo, svojim višedesetljetnim iskustvom i networkingom, pomoći Grubišiću i Ackermannu u nastavku gradnje ove uspješne domaće poslovne priče.

Foto: Degordian / Bornfight / Facebook

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram