Zatvori
Tomislav Car
Foto: Infinum
Jasmin Hadžić
14/09/2021

Infinum prošle godine premašio 80 milijuna kuna prihoda, dobit strelovito rasla

Za jednu od najpoznatijih hrvatskih IT kompanija, Infinum, prošla, pandemijska godina, bila je izrazito uspješna, pokazuje pogled na svježe objavljene poslovne rezultate za 2020. godinu.

Infinum, koji je osnovan sad već davne 2005. godine u Karlovcu, prošle godine zabilježio je rast prihoda na 80 milijuna kuna, što predstavlja godišnji rast od impresivnih 38% u odnosu na 58,19 milijuna kuna prihoda u 2019. godine.

Još impresivniji je rast Infinum-ove dobiti. 2019. Infinumova dobit je iznosila 15 milijuna kuna da bi prošle godine strelovito narasla na 28,6 milijuna kuna! Riječ je o rastu većem od 90%!

Za klijente poput A1, HPB, Porsche, Messe Munchen, HAK i brojne druge diljem Europe i SAD-a Infinum razvija digitalna rješenja po mjeri na web-u i mobilnim platformama.

Tvrtka na čelu koje se nalaze Tomislav Car, Matej Špoler, Nikola Kapraljević i Josip Bišćan, prošle je godine privukla svjetsku pozornost kada je ušla u joint - venture partnerstvo s digitalnom divizijom njemačkog Porschea i otvorila Porsche Digital Croatia koji, prema riječima Cara "razvija i dizajnira softver, umjetnu inteligenciju i proizvode te usluge koji unaprijeđuju digitalni ekosustav" za njemačkog auto diva.

Ekipa iz Infinuma nastavlja razvijati i vlastiti cloud softver - Productive.io - potpuno management rješenje za agencije, koje ima korisnike diljem svijeta.

Inifnum je prošle godine stekao udio i u pomalo kontroverznom projektu robotaksija u Zagrebu, na kojem radi zajedno s Rimac Automobilima i KIA-om, a pod okriljem zajedničke tvrtke Project 3 Mobility.

A da sjajni poslovni rezultati i impresivni projekti te partnerstva dečke iz Infinuma ne zadovoljavaju u potpunosti pokazuje i podatak o otvaranju Infinumovih podružnica u Velikoj Britaniji i Crnoj Gori.

Infinum zasad ne pokazuje baš nikakve znakove posustajanja i na krilima strahovite globalne potražnje za naprednim tehnološkim rješenjima - nastavlja grabiti naprijed uz visoke stope rasta.

UPDATE 14:05

Jedan od osnivača Infinuma, Nikola Kapraljević, otkrio nam je kako će konsolidirano financijsko izvješće za 2020. pokazati kako je tvrtka imala i veće prihode od ovdje spomenutih 80 milijuna kuna! Članak ćemo ažurirati ćemo kada podaci budu dostupni.

Foto: Infinum/Facebook

TEME:  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram