Za jednu od najpoznatijih hrvatskih IT kompanija, Infinum, prošla, pandemijska godina, bila je izrazito uspješna, pokazuje pogled na svježe objavljene poslovne rezultate za 2020. godinu.

Infinum, koji je osnovan sad već davne 2005. godine u Karlovcu, prošle godine zabilježio je rast prihoda na 80 milijuna kuna, što predstavlja godišnji rast od impresivnih 38% u odnosu na 58,19 milijuna kuna prihoda u 2019. godine.

Još impresivniji je rast Infinum-ove dobiti. 2019. Infinumova dobit je iznosila 15 milijuna kuna da bi prošle godine strelovito narasla na 28,6 milijuna kuna! Riječ je o rastu većem od 90%!

Za klijente poput A1, HPB, Porsche, Messe Munchen, HAK i brojne druge diljem Europe i SAD-a Infinum razvija digitalna rješenja po mjeri na web-u i mobilnim platformama.

Tvrtka na čelu koje se nalaze Tomislav Car, Matej Špoler, Nikola Kapraljević i Josip Bišćan, prošle je godine privukla svjetsku pozornost kada je ušla u joint – venture partnerstvo s digitalnom divizijom njemačkog Porschea i otvorila Porsche Digital Croatia koji, prema riječima Cara “razvija i dizajnira softver, umjetnu inteligenciju i proizvode te usluge koji unaprijeđuju digitalni ekosustav” za njemačkog auto diva.

Ekipa iz Infinuma nastavlja razvijati i vlastiti cloud softver – Productive.io – potpuno management rješenje za agencije, koje ima korisnike diljem svijeta.

Inifnum je prošle godine stekao udio i u pomalo kontroverznom projektu robotaksija u Zagrebu, na kojem radi zajedno s Rimac Automobilima i KIA-om, a pod okriljem zajedničke tvrtke Project 3 Mobility.

A da sjajni poslovni rezultati i impresivni projekti te partnerstva dečke iz Infinuma ne zadovoljavaju u potpunosti pokazuje i podatak o otvaranju Infinumovih podružnica u Velikoj Britaniji i Crnoj Gori.

Infinum zasad ne pokazuje baš nikakve znakove posustajanja i na krilima strahovite globalne potražnje za naprednim tehnološkim rješenjima – nastavlja grabiti naprijed uz visoke stope rasta.

UPDATE 14:05

Jedan od osnivača Infinuma, Nikola Kapraljević, otkrio nam je kako će konsolidirano financijsko izvješće za 2020. pokazati kako je tvrtka imala i veće prihode od ovdje spomenutih 80 milijuna kuna! Članak ćemo ažurirati ćemo kada podaci budu dostupni.

Foto: Infinum/Facebook