Zatvori
Hologram
PoslovniPuls
18/08/2020

Zoom pozivi su vam dosadili? Ova tvrtka nudi kućne hologram strojeve

Tražite li nove načine komunikacije za vrijeme pandemije, ova američka tvrtka mogla bi imati rješenje za vas. Kreirala je strojeve veličine telefonske govornice kako bi se u vašoj dnevnoj sobi emitirali hologrami.

Ovaj uređaj kojeg je izradio PORTL Inc omogućuje korisnicima da razgovaraju u stvarnom vremenu s hologramom druge osobe u prirodnoj veličini. Mogu biti opremljeni i tehnologijom koja omogućuje interakciju sa snimljenim hologramima povijesnih ličnosti ili članova obitelji koji su preminuli.

Svaki PORTL uređaj visok je 2,1 metar, 1,5 metara širok, dubok je 0,6 metara, a može se priključiti u standardnu zidnu utičnicu. Svatko tko ima kameru i bijelu pozadinu može poslati hologram stroju. Izvršni direktor David Nussbaum taj proces naziva „holoportacija“.

Naš je moto: „Ako ne možete biti tamo, možete se emitirati“, izjavio je Nussbaum, koji je prethodno radio u tvrtki koja je razvila hologram Ronalda Reagana za biblioteku bivšeg predsjednika i digitalno oživjela repera Tupaca Shakura.

"U mogućnosti smo povezati obitelji vojnika koje se mjesecima nisu vidjele, ljude sa suprotnih obala ili bilo koga tko se društveno distancira u borbi protiv koronavirusa“, dodao je Nussbaum.

Cijene hologram stroja počinju od 60 000 dolara, a njihov pad očekuje se sljedećih tri do pet godina. Kompanija početkom sljedeće godine planira izraditi manji stolni uređaj koji je biti cjenovno povoljniji.

Uređaji mogu biti opremljeni tehnologijom umjetne inteligencije iz tvrtke StoryFile za proizvodnju hologramskih snimaka koje se mogu arhivirati. Ako se to doda trenutnom uređaju, njegova cijena je najmanje 85 000 dolara.

Uređaj bi mogao zainteresirati muzeje jer bi na taj način posjetitelji mogli postavljati pitanja hologramima povijesnih ličnosti, ali i obitelji jer bi se tako zabilježili podaci za buduće generacije.

 

Sadržaj preuzet s Reuters

Foto: Pixabay

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram