Zatvori
Digitalni blizanci
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
05/06/2024

Vizija budućnosti prvog čovjeka Zoom-a uključuje AI "blizance" koji rade umjesto nas

Zoomov izvršni direktor Eric Yuan kaže stiže trenutak u kojem će naš AI "blizanac" rješavati naporne i dosadne obveze.

Yuan je u intervjuu za The Verge, objavljenom u ponedjeljak, rekao da mrzi svoj kalendar, čitanje e-mailova svako jutro i smatra da je petodnevni radni tjedan ispunjen sastancima - "dosadan".

Zbog toga želi da ljudi imaju vlastitog osobnog AI "digitalnog blizanca" koji će prisustvovati sastancima i pisati e-mailove umjesto njih kako bi oni, umjesto toga, mogli "ići na plažu", rekao je. Naši AI klonovi bi mogli pomoći skratiti radni tjedan na samo tri ili četiri dana, dodao je Yuan.

"Ne morate imati pet ili šest Zoom poziva svaki dan", rekao je Yuan. "Možete iskoristiti AI da to odradi za vas."

U Yuanovoj viziji modernog svijeta, naš AI blizanac će obavljati i druge svakodnevne zadatke putem Zoom Workplacea, poput slanja poruka, telefonskih poziva, e-mailova, programiranja, kreativnih zadataka, menadžmenta i vođenja projekata.

Delegiranje ovog posla vašem AI klonu omogućilo bi ljudima više vremena za osobne interakcije — unutar i izvan posla, rekao je.

"Zašto ne provesti više vremena s obitelji", rekao je Yuan. "Zašto se ne usredotočiti na neke kreativnije stvari, vraćajući zajednici i društvu da pomognete drugima, zar ne?"

Iako je Yuan ovu iznimno optimističnu viziju predstavio kao nešto što je još daleko, rekao je da je Zoom počeo ulagati u generativnu AI tehnologiju prije nego što je ChatGPT izašao i ubrzao njen napredak u tom području nakon što je vidio njen uspjeh. Zoom je već uveo neke AI značajke za svoju platformu Zoom Workplace, poput AI Companiona, koji omogućuje sažetke sastanaka.

Yuan kaže kako će Zoomova tehnologija digitalnog blizanca vjerojatno prvo početi kao glasovni asistent, ali bi na kraju mogla postati više imerzivna, čineći virtualnu verziju osobe dostupne u virtualnim okruženjima poput onih koja se nalaze u Vision Pro i Meta Quest 3 uređajima.

Konačni cilj bio je naša 3D verzija koja nas može oponašati do te mjere da "ne možete znati je li to stvarna osoba ili samo 3D verzija."

Yuan također smatra kako bismo teoretski mogli imati više verzija svog digitalnog blizanca temeljeno na različitim potrebama. Na primjer, jedna verzija može biti stručnjak za prodaju, a druga inženjer.

Yuan je rekao da tehnologija još nije tu iz dva glavna razloga. Prvo, osnovni AI modeli, ili LLM-ovi, na kojima bi se takav proizvod temeljio, nisu dovoljno napredni. Drugo, rekao je kako bi takav prilagođeni AI klon zahtijevao prilagođen LLM temeljen na svim podacima i kontekstu oko svake pojedine osobe. No, on kaže kako će AI tehnologija biti sposobna za takvo nešto već za nekoliko godina.

Bez obzira što će naš AI digitalni blizanac preuzeti većinu naših poslovnih obaveza, prvi čovjek Zoom-a kaže da tehnologija ipak neće zamijeniti osobnu, intimnu interakciju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram