Zatvori

Što je brendiranje?

Brendiranje, poznati marketinški koncept, postao je prioritetom u online marketingu nakon što se 1998. godine internet pokazao vitalnim promidžbenim medijem. Tisuće tvrtki započelo je „rat bannerima” puneći internetske stranice oglasima, dajući sve od sebe kako bi stvorile prepoznatljivu marku i time dobile određen dio tržišta.

Uspješan se brending temelji na sinergiji više različitih tehnika, a upravo njihov spoj šalje dosljednu poruku o proizvodima i uslugama tvrtke. Izuzetno je važno slati tako dosljednu poruku u internetskom prostoru gdje se sve odvija brzo i marke se mogu izgraditi ili nestati preko noći, barem u očima korisnika interneta.

Cilj je brendinga privući i zadržati vjerne klijente tako što nudimo proizvod koji je uvijek u skladu s obećanjima koja brend daje.

Brending utječe na naše kupce, ali i na poslovne partnere, buduće zaposlenike i sve koji imaju želju surađivati s nama. Dobar brending omogućuje prepoznatljivost na tržištu. Potencijalni će partneri za suradnju uvijek radije odabrati tvrtku s čijim se brendom mogu poistovjetiti.

Brending je strategija kojom kreiramo i vizualiziramo sliku svojih proizvoda. Iako su sastavni dio brendinga logo, boje, font i slogan, ovo nikako nisu jedini elementi brending strategije. Brending strategiju potrebno je implementirati u svakodnevne interakcije s korisnicima pa tako treba paziti:

  • da sve fotografije sadrže logo
  • da font slova na webu, fotografijama i svim pisanim materijalima bude jednak
  • da stil pisanja bude ujednačen
  • da sve brošure, letci i tiskani materijali imaju jednak dizajn, odnosno prate smjernice knjige standarda
  • da definiramo personalizaciju brenda i priču koju pričamo.

Brendirajte svoje proizvode ili usluge kako biste se izdvojili iz mase i postali prepoznatljivi. Izaberite sliku brenda koja vas najbolje prikazuje  i budite drugačiji od ostalih.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram