Zatvori
Gianni Tromba
29/07/2019

Top 10 Instagram profila u svijetu 2019

Za društvene mreže ne možemo više govoriti kako postaju sve popularnije, već moramo prihvatiti činjenicu da one formiraju današnji oblik komunikacije, a mnogi od nas bez njih više zaista ne mogu. Društvene nas mreže povezuju sa svijetom, omogućuju nam instantnu komunikaciju s bilo kime, bez obzira na udaljenost, ali i mijenjaju konvencionalan pogled na naše uzore, idole ili kako ih volimo nazivati – zvijezde.

Najveća imena modernih društvenih mreža

Najveći korisnički račun na Instagramu u 2019. je, pogađate, upravo Instagramov s približno 277.55 milijuna pratitelja, a taj broj neprestano raste.

U stopu ga prati profil poznatog i mnogima omiljenog nogometaša Cristiana Ronalda s približno 152.62 milijuna pratitelja. Ovaj podatak potvrđuje iznimnu važnost i popularnost sporta, posebice nogometa.

Na trećem mjestu nalazi se Selena Gomez (144.75 milijuna pratitelja), mlada i popularna pjevačica koja je Instagram iskoristila na najbolji mogući način kako bi se približila svojoj publici, a i doprla do publike koju prije Instagrama nije imala.

Četvrto mjesto također zauzima pjevačica, 25-godišnja Ariana Grande. Iako vrlo mlada, može se ponositi velikim brojem pratitelja – približno 143.54 milijuna.

Na petom je mjestu popularni Dwayne Johnson (The Rock) s približno 129.72 milijuna pratitelja. The Rock, inače poznat po svojim WWE pothvatima i vrhunskim filmovima, Instagram platformu koristi kako bi se približio publici, pokazao im svoju svakodnevicu, a često s pratiteljima dijeli priče iz razdoblja kada nije imao ništa, ističući uporan rad i odricanje kao ključ uspjeha. Njegova je popularnost u posljednjih nekoliko godina zbog Instagrama eksplodirala i dala mu nevjerojatan broj fanova koji ga prate više zbog osobnosti, nego zbog filmova. Osim toga, u očima običnih ljudi postao je jedna od omiljenih ličnosti svijeta filma. Dwayne Johnson ujedno je i jedini glumac na ovome popisu.

Šesto je mjesto rezervirano za Kim Kardashian (125.74 milijuna pratitelja), a za vratom joj puše vlastita polusestra Kylie Jenner koja je zasjela na visoko sedmo mjesto s 125.06 milijuna pratitelja. Sestre su mudro iskoristile blagodati društvenih mreža i povećale svoju ionako veliku popularnost.

Na osmom i devetom mjestu imamo dvije ultra popularne pjevačice, Beyonce (123.05 milijuna pratitelja) i Taylor Swift (114.06 milijuna pratitelja), dok deseto mjesto čvrsto drži popularni nogometaš Neymar (110.17 milijuna pratitelja) koji nam još jednom potvrđuje važnost nogometa i pokazuje kako su nogometaši zvijezde u rangu glumaca i pjevača.

Napominjemo kako brojke navedene u tekstu prikazuju približan broj pratitelja, taj se broj neprestano mijenja, a što je veći, sve brže raste. Izvor Informacija

Moramo istaknuti kako današnji celebrityji ne koriste samo Instagram, prisutni su i na drugim društvenim mrežama (Facebook, Snapchat, Twitch), a sve više poznatih i cijenjenih glumaca ima profile na Youtubeu, videoplatformi koja se oduvijek smatrala inferiornom televiziji te nikad nije predstavljala prijetnju televizijskom i filmskom svijetu. Ipak, vrijeme nam pokazuje kako Youtube, kao jedan od oblika društvenih mreža, uzima sve veći dio kolača klasičnoj i tradicionalnoj televiziji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram